link = BelbinBelbin - JLB Training & Opleiding

JLB Training & Advies gecertificeerd

als Belbin teamrol trainer

Hans Bloemen gebruikt de vaardigheden en teamkwaliteiten, beschreven door Meredith Belbin in zijn teamrolprofielen, al jaren tijdens zijn cursussen om de samenwerking en communicatie binnen groepen helder te maken en waar nodig te verbeteren.

In het najaar van 2011 heeft hij bij Rob Groen de "masterclass Belbin teamrol training" gevolgd en is nu lid van het teamrolgilde.

Het begrip "Teamrol" werd begin jaren zeventig geïntroduceerd door dr. Meredith Belbin in Cambridge. Hij deed onderzoek naar de psychologische factoren die van invloed zijn op het succes van teams. Centrale vraag hierbij was: Hoe kan het dat sommige teams met zeer getalenteerde mensen falen, terwijl team met veel minder talenten wèl succes hebben. Het is tot nu toe de enige wetenschappelijk onderbouwde theorie over het werken in groepen en en de ideale groepssamenstelling.

Sollicitanten

De teamrolprofielen van Belbin zijn ook zeer goed bruikbaar bij het werven van nieuwe medewerkers. Breng de teamrolkwaliteiten in beeld en bepaal met welke teamrol je een afdeling/team kunt versterken.

Vervolgens nodig je de kandidaten uit voor deelname aan 360° feedback test van Belbin. De inzichten die dit oplevert, heeft vele bedrijven inmiddels behoed voor een personele misser. De aardigste kandidaat, de kandidaat met de beste papieren of de kandidaat met de meeste ervaring is voor het betreffende team niet altijd de beste kandidaat. Hans Bloemen is jaren actief geweest als hoofd P&O en en gaat graag met u op zoek naar de "best (wo)man for het job".

JLB Training & Opleiding 2019 | Info@JLB.nl | kvk 23092232